In prezent, tot mai multi oameni sunt constienti de adoptarea unui stil de viata echilibrat iar alimentatia si sportul joaca un rol vital pentru sanatatea noastra. Cunoscuta fraza “ Esti ceea ce mananci” nu este doar o metafora ci un mare adevar.
In fiecare zi suntem supusi unor tentatii fast food, in care de multe ori cadem prada. Tindem sa gasim tot felul de motive precum “ N-am timp sa gatesc”, “Sunt mereu in graba, prefer sa iau ceva la mana”, “Sunt prea obosit sa mai fac si sport” si asa mai departe. Si asa ajungem sa consumam foarte repede 300 de calorii , mancand 2 covrigi, sau 1 felie de pizza.
Toate acestea incep sa devina niste obiceiuri de care apoi reusim sa ne desprindem foarte greu. Depinde de noi cum vom alege sa consumam cele 300 de calorii.
Schimbarile si deprinderea unor noi obiceiuri stau in puterea noastra. Iar cel mai bun loc cu care putem incepe este bucataria. Este primul pas spre invatarea despre o alimentatie corecta a corpului nostru si despre importanta caloriilor. Este foarte important sa deosebim mancarurile sanatoase de cele mai putin benefice pentru organismul nostru, pe care ar trebui sa le evitam.
O bariera buna pentru supraalimentare este o dieta bogata in proteine care reduce senzatia de foame prin imbunatatirea functiei hormonilor care produc pofta de mancare si care gestioneaza senzatia de satietate.
Pentru a va orienta mai usor despre ce inseamna o masa nutritiva ce cuprinde 300 de calorii si o gustare mai putin sanatoasa care are acelasi aport caloric, dar si cum putem da jos aceste calorii, gasiti aici cateva exemple: